Kardeşe Mektup



Kardeşe Mektup 


Duvarın görünmeyen tarafında depremlerin ve kalp kırıklıklarının olmadığını söyleyenler ile enkazının üzerinde tepinenler aynı insanlar olacak.

Hevesle öğrendiğin ilk cümleyi başkalarına satırlarca kitap yazmak isteyebilirsin, ama yazdıkların saç tellerine ağır geldiğinde,omuzlarına yüklenecek kişi sadece sen olacaksın, unutma ki yazdığın kitaplar yanlızca güzel zamanlarda okunur.

Adım attığın yollarda arkandan sinsice seni takip ettiklerini hisettiğinde, izini sürebilmeleri için onlara tecrübelerini bırak. Altından kalkamayacaklarını hissettikleri anda yollarından kaybolacaksın.

Yorulduğunu hissettiğin ilk an sakın ola yeni yetme bir uykuya kapılma çünkü; onlar savunmasız anında dayanacaklar kapına. Uyuma ki, ilk yorgunluğun kahkahalarınla kutladığın zaferin olsun.

Bazen bitiş çizgisine en son varan sen olabilirsin sakın üzülme, bu vardığın değil geldiğin yerin sadakatindendir ve kalbi kuş tüyünden olanlar için yarış bile savaş kötülüğündedir.

Sevgi vererek büyüttüğün çiçeğin toprağı sana zehirli bir sardunya armağan edebilir. İşte o toprak senin hayatın, karşına çıkan zalim omuzlar, toprağından beslendikleri için değil, nefes almayı öğrenemediklerinden zalim olmuşlardır.


İki dakika tutar mısın diye eline tutuşturdukları poşetleri bir ömür almaya gelmeyecekler, onları beklemek gibi bir hataya düşme sakın çünkü; bir insanı mahkum etmenin en kolay yolu onu beklentiye ikna etmektir ve mahkum eden edilenin asırlık yarası olacaktır. 

Bazen bir bekleyiş tarifi olmayan vazgeçişlere sebep verir. Yolun sonundaki duvara çarpmadan orada yavaşlaman gerektiğini öğrenemezsin, o yüzden senin ışıkların hep yeşil yansın.

Kaçmak istediğin o evin tuğlalarını pamuktan inşa etmelisin, bazen sığındığın yer sonsuza dek uzaklaşılması gereken nokta olabiliyor. Oturduğun yemek masalarına, dinlenmek için uzandığın meşe ağaçlarının altına, ayaklarını soktuğun soğuk denizin kumlarına götürdüğün tarifi olmayan kaybedişler, en keyifli zamanlarında seni karın boşluğundan vurabilir. Böyle zamanlarda aklına gökyüzünü getir, çünkü saflığa en çok saf olan yakışır.  Bir hastane koridorunda, kim bilir belki bir günün doğumunda, çocukken tırmanamadığın o parkın en güzel kaydırağında rastlaştığın hatıralar peşini hiç bırakmasın. Unutma ki sana kendini hatırlatmak isteyenler  kendinden çok uzaklaşmış insanlar olacak . Hayallerin hep gökyüzünde, gökyüzü ise ellerinde doğsun.

''Yaşanmışlıklar bazen, kantin sırasında hep itilen o çocuk kadar yılgın ve küskündür. Hayatın seni itmemesi dileğiyle. ''

                                                                                                                               Sevgiyle kal. 

Yorumlar

  1. Sağlığa en çok saf yakışır

    YanıtlaSil
  2. O kadar güzel anlatmışsınki okumaktan kendimi alamadım

    YanıtlaSil
  3. Hayat kimi itmiyor ki? :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmene sevindim. 🌸🖤

      Sil
  5. hadi o zaman hep birlikte "göğe bakalım" :) çok hoş bir anlatım...

    YanıtlaSil
  6. Yazı stiliniz harika. Arada göze batan yazım yanlışları da olmasa mükemmel olacak. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ooooo ağır öğütler yaaa :)

    YanıtlaSil
  8. güzel bir yazı olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel satırlar bunlar sizi takibe aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kelebek Etkisi! Hoşgeldin. :)

      Sil
  10. Çok güzel bir yazı. Çok rahat okunuyor. Son cümle tam yerine oturmuş.

    YanıtlaSil
  11. Harika bir mektup, bazen bu gerçekleri durup hatırlamaya ihtiyaç duyuyor insan..

    YanıtlaSil
  12. Maalesef hayatta her şey var. Uyum sağlayabilmek çok önemlidir. Tavsiyeler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. geçerken uğradııım melabaağ :)

    YanıtlaSil
  14. O kadar güzel ve akıcı anlattın ki hemen bitirdim

    YanıtlaSil
  15. Çok farklı ve ustaca yoğrulmuş bir diliniz var. Bazı cümlelerinizin anlamı o kadar yoğun ki anlamak için bir kaç defa okuyorum:) Bütün yazılarınızı okumaya başladım, tavsiyem, fazla zaman kaybetmeden bunları kitaba dökmek olsun size. İlk müşteriniz benim, başarınız daim olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder